torek, 22. marec 2016

Obisk ABC pospešavalnika

Dne 17.03.2016 smo obiskala ABC pospeševalnik za naprednejše poslovno okolje. Dogodek je potekal v prostorih pospeševalnika v BTC-ju v Ljubljani, kjer je okoli 4.500 podjetij, kar je zelo pomembno za ta pospeševalnik.

Na tem podjetniškem dogodku sta nam predstavnika projekta pospeševalnik pokazala in povedala nekaj o njih. Nekaj besed je spregovoril tudi direktor podjetja. ABC pospeševalnik se 6 dni v tednu intenzivno pripravlja in poizkusi startup-u dati vsa možna sredstva za uspeh: Prostor, mentorske mreže, stike z kupci, pisarno, znanje, denarno pomoč, stanovanja za tujo ekipo, itd. Ekipa ima 10 startup-ov na generacijo, od katerih dobijo 8% lastniškega deleža, poleg tega pa imajo različne invenstitorje preko katerih se financirajo.
Ko spremljajo start-up pozorno opazujejo koliko imajo uporabnikov in če je ekipa uravnotežena, ter kakšen je njihov potencial.

Ključna stvar za uspeh je dobra ideja, vendar pri vsem tem pride tudi do zapletov in največja napaka je, ko izvajalci mislijo, da bodo nov inovativen izdelek lahko prodali, a ga uporabniki ne kupujejo. Pri vsem temu pride tudi do prepira in tudi zaradi tega vzroka lahko start-up propade.

Dogodek oz. srečanje mi je bilo všeč, saj sem dobila nekaj novih informacij in polege tega so mi bili všeč prostori, ki so opremljeni malo drugače in na zanimiv način.

Besedilo: Katarina Atelšek
Fotografija: Barbara Bogatin


Ni komentarjev:

Objavite komentar