četrtek, 13. marec 2014

Na četrtem srečanju i.šole smo razmišljali z rokami!



Četrto srečanje i.šole (inovacijske šole) smo začeli s 3. fazo dizajnerskega razmišljanja, z generiranjem idej za dva podana izziva. Študentje so se lotili generiranja idej z »brainstormingom«. Skušali so zbrati čim več različnih in zanimivih idej, s pomočjo katerih so kasneje prišli do nekaj idej, ki so jih pri reševanju izziva kasneje uporabili. V skupinah so bili kreativni in ustvarjalni pri generiranju idej. Imeli so veliko zanimivih idej, najbolj zanimive so predstavili celotni skupini.
 
 V drugem delu predavanja se nam je pridružila doc. dr. Tina Bratkovič Kregar, ki je študentom predstavila naslednjo, četrto fazo dizajnerskega razmišljanja, in sicer eksperimentiranje. V četrti fazi dizajnerskega razmišljanja se ukvarjamo z eksperimentiranjem. Na osnovi zbranih idej so se študentje kasneje lotili prototipiranja.

Faza prototipiranja je pri dizajnerskem razmišljanju izjemno pomembna. Prednost je v hitrem prototipiranju in s prototipi ustvarjamo komunikacijo tudi z našimi uporabniki. Vedeti moramo, da so prototipi »živi« in jih nikoli ne dokončamo. Pomembno je, da prototipe čim prej testiramo pri uporabnikih, saj tako zelo hitro dobimo povratno informacijo o našem izdelku ali storitvi, ki ju lahko potem hitro popravimo, dopolnimo ali spremenimo. Študentje so se po predstavljenem teoretičnem ozadju prototipiranja in eksperimentiranja lotili izdelave lastnih prototipov s pomočjo kolaž papirja. Ob koncu predavanja je imela vsaka skupina izdelan prvi prototip, ki ga bo testirala in dopolnila ter predstavila na naslednjih predavanjih. Predstavitev se že veselimo!

 Zapisala : Ula Mejaš




 

Ni komentarjev:

Objavite komentar