ponedeljek, 30. marec 2015

3D printing postaja sedanjost! Andrej Žužek gost predavanja SIPZ



Dne 22.03.2015 je na fakulteti za management, v Škofji Loki, kot gost predaval direktor podjetja Intri d.o.o., G. Andrej Žužek. Skozi predavanje nam je predstavil enega od načinov prototipiranja izdelkov v procesu razvoja novih izdelkov, predstavitvenih tehnik ali strokovno obdelavo prototipov, modelov in maket.


Podjetje se ukvarja s sodobnimi tehnologijami in inovativnimi rešitvami, ki povečujejo konkurenčnost in skrajšujejo čas razvoja novih izdelkov, poleg tega pa omogočajo odkrivanje napak v začetnih fazah razvoja.
Skozi predavanje, smo lahko spoznali različna orodja, ki jih podjetje uporablja za izdelavo 3D izdelkov. Pri svojem delu uporabljajo najsodobnejšo tehnologijo 3D tiska, 3D skeniranja, CNC naprave in 3D programsko opremo. S pomočjo znanja in tehnologije, podjetje lahko omogoči izdelavo izdelka, neglede na njegove posebnosti, majhnost ali druge specifike. V svojem naboru storitev, nudijo tudi 3D skeniranje, ki omogoča, da lahko fizičen zapis do 3m prenesemo na virtualni zapis.


 



 Skozi predavanje smo spoznali pomembno razliko med podobnimi izdelki, ki se pojavljajo na trgu, vendar še zdaleč niso konkurenčni, spoznali smo različne vrste tiskalnikov za 3D tisk, postopek nastanka izdelkov, materiali in si lahko na lastne oči ogledali 3D izdelke, ki so jih ti tiskalniki natisnili. Bili smo presenečeni nad kakovostjo izdelkov, predvsem pa nad detajli, ki jih lahko ti tiskalniki natisnejo. Vsakemu podjetju, ki je v fazi ravoja novega izdelka, bi sigurno priporočila, da v fazi prototipiranja obišče podjetje in pravočasno odpravi možne napake.

 





Zapisala: Tjaša Kastelic

Ni komentarjev:

Objavite komentar