torek, 10. marec 2015

Študentje I-šole v Škofja Loki obiskali podjetje Agrolit



V sklopu izvedbe predmeta Snovanje in izpeljava podjetniške zamisli sva se v petek 6.3.2015, s soštudentko Monika Vodopivec  obiskala sedež podjetja Agrolit d.o.o.. Najina naloga je bila spoznati podjetje in solastnika, ter pridobiti podatke, ki nam bodo pomagali pri izdelavi problema Agrolit d.o.o., servisiranje obstoječih strank, ter uspešno pridobivanje novih.
 
Na sedež podjetja sva prispela ob 14.30 uri. Ob prihodu sva si ogledala njihov trgovino, v kateri so na voljo orodja za obdelavo poljščin, semena, gnojila, pridelki itd.. Sprejel naju je solastnik podjetja Urban Grošelj in študent Fakultete za Management, s katerim smo kasneje predebatirali področja pomembna za izdelavo rešitve.

Podjetje Agrolit d.o.o obstaja že več kot 25 let. Njihovo poslanstvo je ponuditi najboljši izdelek po najnižji možni ceni, ter s tem pridobiti čim več zadovoljnih in zvestih strank. To jim tekom turbolentnih let, ko lahko vsak dan poslušamo o stečajih podjetij,prisilnih poravnavah in likvidacijah, več kot dobro uspeva. Rezultat vseh teh uspehov in konstantnega razvoja, pa je vsakoletna rast podjetja in s tem tudi njihovih prihodkov ter dobička. 
 
Z g. Urbanom Grošljem smo prediskutirali vidike maloprodaje, veleprodaje, njihovo celotno ponudbo in kaj je tisto kar jih dela edinstvene, ter s tem še bolj zanimive na trgu. Tekom debate sva spoznala tudi inovacije, ki jih je podjetje razvilo, ter raznolike prilagoditve na povpraševanja na trgu. Nikakor ni bilo mogoče iti preko birokratskih ovir, ki so lahko zelo velik problem, v panogi kjer se podjetje nahaja. Pregledali smo tudi konkurenčna podjetja, kje so le ta močna in kje šepajo.

Tekom pogovora sva s soštudentko zbrala ogromno informacij o podjetju, poslovanju, odnosih in celotni zgodbi, ki se nahaja v ozadju le tega.
Z g. Grošljem sva se tudi dogovorila, da se ponovno oglasiva pri njemu na obisku, ter mu predstaviva trenutne ugotovitve, ter v katero smer bo potekala raziskava in izdelava rešitve. S tem sva tudi zaključila najin obisk 17.30h , le temu pa bo sledila analiza zbranih podatkov in ugotovitev, ter izdelava smernic za izpeljavo rešitve.

Študent:
Urban  Mislej  68140266
Monika Vodopivec  38133135

Ni komentarjev:

Objavite komentar