sreda, 2. april 2014

Zaključek i.šole: študenti so se uspešno soočili z danimi izzivi in predstavili kreativne rešitve!



Z zaključnim srečanjem pri predmetu Snovanje in izpeljava podjetniške zamisli v okviru magistrskega študija Management na UP FM se je v torek 1. aprila zaključil letošnji intenzivni šest tedenski projekt i.šola oziroma Inovacijska šola. Zaključili smo jo z navdušujočimi predstavitvami končnih izdelkov študentk in študentov iz študijskega središča Celje Fakultete za management.

 Pri reševanju konkretnega poslovnega izziva, ki se je navezoval na spletni portal PIA kot tudi pri reševanju drugega, bolj akademskega, izziva so študenti pri reševanju pokazali visoko stopnjo kreativnosti, ustvarjalnosti in inovativnosti. Kot že vedno do sedaj, se je tudi tokrat izkazalo, da študenti združeni v delovne time skupaj zmorejo in dosežejo več kot najboljši posameznik.

 Študenti so se skozi vseh šest tednov učili dizajnerskega razmišljanja (angl. design thinking). Pristop dizajnerskega razmišljanja je študentom ponudil povsem nov in različen pristop in pogled na razvoj idej in proizvodov po vzoru Univerze v Stanfordu iz ZDA. Pri študentih smo uspešno spodbudili ustvarjalni pristop k reševanju realnih problemov in spodbudili sodelovanje med gospodarstvom in fakulteto. Delo je potekalo v majhnih skupinah, ki smo jih vodili in usmerjali različni mentorju. Poleg nosilca predmeta, prof. dr. Mitje Ruzzierja smo več kot 50 študentov skozi proces dizajnerskega razmišljanja vodile še doc. dr. Tina Bratkovič Kregar, asist. Jana Hojnik in asist. Ula Mejaš. 

Na srečanjih so se nam pridružili tudi gostje iz prakse, in sicer Petra Ilar iz podjetja Planet GV d.o.o., je s študenti sodelovala skozi celoten proces in jim podajala uporabne povratne informacije, ki so ji pripeljale do še boljših končnih rešitev. Na tretjem srečanju se nam je pridružil podjetnik Ronald Pintar, solastnik podjetja Fibernet d.o.o., ki je študentom predstavil svojo uspešno podjetniško zgodbo in jim dal nekaj napotkov in spodbud za to, da bi se odločili za lastno podjetniško pot. Poleg tega jim je odgovarjal na vprašanja v povezavi z iskanjem rešitev za njihove izzive. Pri predstavitvi prvih prototipov se nam je pridružil Primož Černigoj, ki je svobodni grafični oblikovalec in za podjetja ustvarja celostne grafične podobe. Študentom je pomagal pri izboljšavi prototipov, saj jim je podal zelo zanimive in kreativne povratne informacije.

Na koncu projekta i.šola so nam študenti predstavili izjemne kreativne, ustvarjalne in inovativne rešitve za podane izzive. Njihovi končni izdelki bodo predstavljeni tudi na naši Facebook strani (https://www.facebook.com/InovacijskaSola), kjer bo potekalo tudi mini tekmovanje za najboljši video. Zmagal bo tisti video z največ »lajki«. Torej vabljeni k všečkanju!

Zapisala : Ula Mejaš

Ni komentarjev:

Objavite komentar