nedelja, 6. julij 2014

KARIERNA BORZA v okviru Podjetniških UPov 2014



V sredo, 4. 6. 2014, smo na UP Fakulteti za management v Kopru, v okviru projekta »UP Univerzitetni karierni center«, organizirali karierno borzo, ki je bila namenjena povezovanju študentov z delodajalci, z namenom lažjega vstopa na trg dela. 

Na dogodku so tako študenti kot diplomanti fakultete imeli možnost neposrednega stika z delodajalci. Predhodno so se pripravili, saj so se udeležili delavnice Priprava na zaposlitveni razgovor, v organizaciji univerzitetnega kariernega centra, ter ob podpori svetovalke, pripravili svojo osebno predstavitev.

Na dan dogodka so na karierni borzi pridobili vrsto uporabnih informacij s področja zaposlovanja ter opravili zaposlitvene razgovore s predstavniki kadrovskih služb obalnih podjetij. Z nami so bili Markos Ventin in Katja Sabadin iz Banke Koper d.d., Tonja Drinovec iz Luke Koper d.d. ter Helena Ventin in Ana Dežjot iz podjetja Europacific logistika d.o.o. Pogovor je tekel v podjetniškem duhu, delodajalci so z veseljem odgovarjali na vprašanja udeležencev. Poudarili so pomembnost osebne predstavitve in pozvali vse navzoče, naj se na razgovore dobro pripravijo. Naj izpostavijo tudi svoje dodatne kompetence, ki so jih pridobili v času študija, naj predstavijo kaj lahko še dodatno ponudijo poleg strokovnosti. Delodajalci v svoje kroge sprejemajo ljudi, ki bodo predstavljali dodano vrednost za podjetje.

Mag. Andrej Medved iz UIP Univerzitetnega razvojnega centra in inkubatorja Primorske d.o.o. je udeležence tudi na kratko nagovoril o pomembnosti ustvarjanja lastne podjetniške kariere in ustanovitve podjetja.

Ne nazadnje so v okviru Podjetniških Upov 2014 imeli študenti in diplomanti možnost vključitve v delavnico Izdelaj svoje karierno sidro, ki sta jo vodili Blanka Palčič in Mariza Škrlj iz Kariernega centra – službe za vseživljenjsko karierno orientacijo Univerze na Primorskem. Karierni center bo tudi v prihodnje organiziral številne dogodke, ki bodo študente in diplomante obogatili z dodatnim znanjem in kompetencami za učinkovitejši vstop na trg dela, sodelovanje z UIP-om, pa prinaša priložnost za vse tiste, ki bi si želeli stopiti na samostojno pot.

Blanka Palčič
Sektor za izobraževanje
Vodja Kariernega centra – službe za vseživljenjsko karierno orientacijo
Univerza na Primorskem
Titov trg 4, 6000 Koper
Tel.: ++386 5 611 76 33
http://www.upr.si/index.php?page=static&item=26

Operacijo delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada. Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov 2007-2013, razvojne prioritete 3: »Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja«; prednostne usmeritve 3.3 »Kakovost, konkurenčnost in odzivnost visokega šolstva«. 


Ni komentarjev:

Objavite komentar